PODPROGRAM 2018 – efekty
PODPROGRAM 2018 – efekty
-
Gminny Oodek Pomocy Społecznej w Kobiórze przy współpracy Bankiem Żywności w Chorzowie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
-
-
Pomoc żywnościowa trafiła do 130 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa ślaskiego
-
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
-
6,4025 ton żywności;
-
650 paczek żywnościowych;
-
0,00 posiłków;
-
-
W ramach Podprogramu 2018 dla 12 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4. warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 1 spotkanie dla 12 uczestników
• Żywieniowe - 1 spotkanie dla 12 uczestników
• Kulinarne - 1 spotkanie dla 12 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 12 uczestników